Trustpilot

BLACK FRIDAY - ALT EKSTRA NEDSAT - SLUTTER OM:Hjelme Vandsport

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 21

  1. 1
  2. 2
Køn
  1. Unisex (6)
Brands
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 21

  1. 1
  2. 2

Hjelme til vandski er en RIGTIG god ide - hovedskader forekommer med jævne mellemrum. Begyndere i sporten er langt mere udsatte for denne type ulykker end erfarne. Er man først slået bevidstløs er man hjælpeløs indtil båden opdager uheldet og får vendt..

Langt de fleste (små eller store) hovedskader og/eller følgeskader på vandet kunne være undgået eller minimeret ved brug af hjelm – derfor er hjelm en RIGTIG god ide. Hjelmen skal sidde godt til allerede inden hageremmen er spændt - dvs. at den skal blive siddende rimelig fast hvis du ryster hovedet fra side til sidde eller nikker.

En del hjelme fås med øreklapper hvilket forhindrer smadret trommehinde - en skade der også let kan opstå når man lander på vandet med hovedet først..
Den hjelm du skal vælge skal være en hjelm der er egnet til vand og gerne hvor der er øreklapper på. Øreklapperne er ikke et must, men uheldigt fald på vandet kan medføre sprunget trommehinde, hvilket gør av av av og betyder en håndfuld ugers pause fra vandet. Når man springer trommehinden mister man også midlertidigt balancen, hvilket kan være problematisk. Der findes også hjelme uden øreklapper, og generelt er holdningen "hellere dårlig hjelm end ingen hjelm". Selve hjelmen skal i første omgang tage slag hvis du rammer en hård genstand, men vigtigere er det at den sørger for, at du ikke bliver slået bevidstløs.


Hjelme fra ski og snowboard kan sjældent bruges, da de isolerende materiale er af en type som giver dejligt varme ører - men desværre også suger vand. En sådan isolering vil blive alt for tung af vandet, og stille og roligt løsne sig. Og så er skihjelmen til 1000-1500 kr pludselig ødelagt. Lande de fleste skihjelme er desuden ikke designet med opdrift in mente - hvorfor du ikke nødvendivs kan regne med at de flyder ovenpå hvis du taber dem. Almindelige cykelhjeme er som regel heller ikke gode nok, da de sjældent dækker langt nok i nakken.

Læs mere