Trustpilot


SUP Hard Boards

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 80

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Brands
 1. Aztron Sport (4)
 2. BIC Sport (8)
 3. C4 Waterman (2)
 4. Oxbow (12)
 5. Sic (44)
 6. Tabou (2)
 7. Tahe (8)
Bruger
Primær funktion
 1. Touring (1)
SUP TYPE
 1. Fast (78)
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 80

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Overvejelser omkring Faste SUP boards

Vi fører boards i 3 forskellige teknologier
 
PE boards (feks Tough Tec), produceret med en yderskal i højmolokylær plast. Det er fantastisk holdbart, men forholdsvist tungt og forholdvist blødt. Yderst velegnet til mange brugere, som sommerhus board, eller skoleboard, boardet kan virkeligt holde til at blive brugt
 
Komposit boards (feks BIC Performance serien), som er en glas/komposit konstruktion med et tyndt lag plast til beskyttelse mod slag og stød. Det er en teknologi der er let, stift og holdbart. Den mest velegnede teknologi til allround brug af et SUP board.
 
Og endelig Carbon/Glasfiber board (Feks Tracer eller Earth boards) som er en glasfiber/carbon overtrukket kerne. Konkurrence SUP'ere bruger denne teknologi ,fordi den er let og stiv. Men sårbar overfor stød og slag.

Overvejelser omkring Oppustelige SUP boards

Oppusteligt board er den helt rigtige løsning, hvis man har et opbevarings eller transport udfordring. De fylder ingenting, de kan være overalt, og ligger klar til at blive brugt, når man har lyst. Men uanset hvor godt et oppusteligt board er producere,t kan det ikke konkurrere med et fast board på vandet. Det kan ikke konkurrere på stivhed og fart. Men er geniale, hvis man har en båd, en bil eller bor på 3'de sal, og skal transportere boardet til stranden på en cykel, Ellers er overvejelser omkring valg og størrelse af board, nøjagtigt de samme, som med de faste boards

Valg af størrelse på boardet

Max Rider vægt er når SUP'eren er alene på boardet og ønsker at Performe. Max Bæreevne er hvis man har noget extra med om bord, et barn, en hund eller bagage, og vil sikre sig at boardet kan klare det. Rider vægten er altid lavere end bæreevnen

max 50kg rider vægt, 70kg bæreevne: min 9'x28''x4''
max 70kg rider vægt, 90kg bæreevne: min 10'x30''x4''
max 80kg rider vægt, 100kg bæreevne: min 10'6''x30''x6''
max 100kg rider vægt, 130kg bæreevne: min 11'x32''x6''
over 100kg rider vægt, 130kg bæreevne: større end 11'x32''x6''

Hvis boardet er tyndere 4'' og ikke 6'', vælges et længere og/eller bredere board 
Hvis man ønsker at bruge boardet til fittness/Yoga, vælges et kortere, tykkere og bredere board
Hvis man ønsker et hurtigere board til speed/touring, vælges et længere og smallere board (disse boards er typisk betegnede "touring" eller "race")  

HVIS DER ER FLERE DER SKAL BRUGE DET SAMME BOARD, KØB MODELLEN DER PASSER TIL DEN STØRSTE BRUGER. LETTE PERSONER KAN ALTID BRUGE ET FOR STORT BOARD, TUNGERE PERSONER KAN IKKE BRUGE ET FOR LILLE BOARD !!!!

Alt valg af board, tager udgangspunkt i ens vægt. I nedenstående anbefalinger er der taget udgangspunkt i en person, der vejer 80kg.

Et allround board til vores 80kg person ser sådan ud:

Det er ca 330cm langt (10'6) og 75cm (30'') bredt med 185l opdrift (2,0 til 2,5 gange SUP'erens vægt). Sådan et board er sjovt til næsten alt, det er stabilt nok til bølger, det er langt nok til fart og det kan også bruges til fitness/yoga

Et board orienteret lidt mere mod bølger og fitness ser sådan ud

Boardet er kortere, ca 300cm (10'0), det er bredere, ca 85cm (32''+), men med den samme volumen. Det fungere bedre end allroundboardet i lavere fart, og er lettere at manøvrere.

Eller den anden vej, hvis man ønsker fart til lange ture eller fitness

Boardet er længere, mindst 400cm (12'6), smallere op til 70cm (29''), men gerne smallere, og lidt mere volumen. Det giver retningsstabilitet og fart. Jo længere og/eller smallere, jo mere fart, men også mere ustabil ved lavere hastighed, og jo mindre manøvre dygtighed.

Man kan vælge et mindre/kortere board
 • Hvis man vejer mindre,
 • Hvis mere indtillet på performance frem for stabilitet
 • Hvis man ønsker manøvrer frem for fart
 • Hvis man sejler i bølger
Man kan vælge et større/længere board
 • Hvis man vejer mere
 • Hvis man ønsker stabilitet
 • Hvis man ønsker fart
 • Hvis man vælger et windsurf kompatibelt board
 • Hvis man sejler på fladt vand
Læs mere