Trustpilot


Oppustelige SUPs

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 97

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Din vægt
 1. 0 - 60 kg (26)
 2. 60 - 75 kg (64)
 3. 75 - 90 kg (73)
 4. 90+ kg (47)
Type board
Primær funktion
SUP TYPE
 1. Fast (1)
 2. Oppustelig (92)
Køn
 1. Dame (1)
 2. Mand (1)
Brands
 1. Aqua Marina (28)
 2. Aquatone (15)
 3. Aztron Sport (22)
 4. BIC Sport (1)
 5. Brunotti (10)
 6. Fanatic (5)
 7. Oxbow (1)
 8. Shark (1)
 9. Sic (7)
 10. Tahe (6)
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 97

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Overvejelser omkring Oppustelige SUP boards

Oppusteligt board er den helt rigtige løsning, hvis man har et opbevarings eller transport udfordring. De fylder ingenting, de kan være overalt, og ligger klar til at blive brugt, når man har lyst. Oppustelige SUPs er geniale, hvis man har en båd, en bil eller bor på 3'de sal, og skal transportere boardet til stranden på en cykel, Eller blot vil ukompliceret på vandet, Og SUP er et herligt redskab til at have det sjovt. En oppustelig SUP er blød giver ikke skrammer etller mærker, hvis man støder ind i den.

Double camber boards (boards med 2 seperate luftkamre) giver extra sikkerhed ved oppustelige boards. Hvis det ene kammer blvier utæt, kan man altid klare sig i land med det andet. Desuden blvier boardet væsentligt stivere af det indvendige kammer, og dermed får det bedre sejlegenskaber og performance

Boardet rulles ud, pustes op på max 5 minutter og er omgående klar til action. Det er let at få luften ud igen, man ruller den simpelthed sammen, og kan uden problemer putte den i den medfølgende taske, som ofte har bæreremme, så den kan bruges som rygsæk. Den bliver leveret komplet med pumpe og finne, klar til afgang. Derudover skal bruges en paddle, og en leash (en snor, der forbinder surferen med boardet, så det ikke flyder væk, når man falder i vandet)

Hele pakken vejer ca 10-12kg

Ellers er overvejelser omkring valg og størrelse af board, nøjagtigt de samme, som med de faste boards

Valg af størrelse på boardet

Max Rider vægt er når SUP'eren er alene på boardet og ønsker at Performe. Max Bæreevne er hvis man har noget extra med om bord, et barn, en hund eller bagage, og vil sikre sig at boardet kan klare det. Rider vægten er altid lavere end bæreevnen

max 50kg rider vægt, 70kg bæreevne: min 9'x28''x4''
max 70kg rider vægt, 90kg bæreevne: min 10'x30''x4''
max 80kg rider vægt, 100kg bæreevne: min 10'6''x30''x6''
max 100kg rider vægt, 130kg bæreevne: min 11'x32''x6''
over 100kg rider vægt, 130kg bæreevne: større end 11'x32''x6''

Hvis boardet er tyndere 4'' og ikke 6'', vælges et længere og/eller bredere board 
Hvis man ønsker at bruge boardet til fittness/Yoga, vælges et kortere, tykkere og bredere board
Hvis man ønsker et hurtigere board til speed/touring, vælges et længere og smallere board (disse boards er typisk betegnede "touring" eller "race")  

HVIS DER ER FLERE DER SKAL BRUGE DET SAMME BOARD, KØB MODELLEN DER PASSER TIL DEN STØRSTE BRUGER. LETTE PERSONER KAN ALTID BRUGE ET FOR STORT BOARD, TUNGERE PERSONER KAN IKKE BRUGE ET FOR LILLE BOARD !!!!

Der er flere grundliggende forskelle i kvaliteten på oppustelige boards, og derfor også ret stor prisforskel. Umiddelbart føles de lige gode (hårde, stive), men der er forskel på længere sigt
 • Først og fremmest antallet og kvaliteten af de tråde, der går fra dæk til bund og sikrer at SUP'en ikke bliver til en rund ballon. De billige boards har færre tråde i et nylon materiale, de bedre boards har flere tråde, produceret i Dynema tråde, der holder længere og bedre.
 • Antallet og kvaliteten af PVC lag på boardet, de bedre boards har flere lag PVC, først og fremmest på kanten, hvor boardet er mest udsat, og trykket belaster mest.
 • Ind- og/eller udvendige stringer. De bedre boards har en indvendig forstærkning, der sikrer at boardet holder sin stivhed, også efter lang tids brug.
 • Anbefalet tryk. Jo hårdere tryk SUP'en er anbefalet med, jo bedre performer det, og jo bedre er den produceret

Mange Supermarkeds SUPs "snyder" på vægten ved at tilbyde boards der er kortere, smallere og/eller tyndere end anbefalet !!!!!!
Resultatet er et ustabilt og usikker produkt med dårlige sejlegenskaber 
Med 70kg skal en oppustelig SUP, være min 10' lang, 30'' bred og 6' tyk

SUP eller Stand Up Padle er lig med mange timers sjov i vandet. Sporten udfordrer din motion og din balance. På SUP boardet har man et utal af muligheder til leg på vandet. Uanset om man vil hvae en sjov dag ved stranden eller bruge boardet lidt mere orienteret mod Surf, Fitness, Race, Windsurf, Yoga, eller måske noget helt andet, kan man finde et board, der er specietl designet til ens ønsker

Alt valg af board, tager udgangspunkt i ens vægt. I nedenstående anbefalinger er der taget udgangspunkt i en person, der vejer 80kg.

Et allround board til vores 80kg person ser sådan ud:

Det er ca 330cm langt (10'6) og 75cm (30'') bredt med 185l opdrift (2,0 til 2,5 gange SUP'erens vægt). Sådan et board er sjovt til næsten alt, det er stabilt nok til bølger, det er langt nok til fart og det kan også bruges til fitness/yoga

Et board orienteret lidt mere mod bølger og fitness ser sådan ud

Boardet er kortere, ca 300cm (10'0), det er bredere, ca 85cm (32''+), men med den samme volumen. Det fungere bedre end allroundboardet i lavere fart, og er lettere at manøvrere.

Eller den anden vej, hvis man ønsker fart til lange ture eller fitness

Boardet er længere, mindst 400cm (12'6), smallere op til 70cm (29''), men gerne smallere, og lidt mere volumen. Det giver retningsstabilitet og fart. Jo længere og/eller smallere, jo mere fart, men også mere ustabil ved lavere hastighed, og jo mindre manøvre dygtighed.

Man kan vælge et mindre/kortere board
 • Hvis man vejer mindre,
 • Hvis mere indtillet på performance frem for stabilitet
 • Hvis man ønsker manøvrer frem for fart
 • Hvis man sejler i bølger
Man kan vælge et større/længere board
 • Hvis man vejer mere
 • Hvis man ønsker stabilitet
 • Hvis man ønsker fart
 • Hvis man vælger et windsurf kompatibelt board
 • Hvis man sejler på fladt vand
 
Vi har boards i 3 forskellige teknologier
 
PE boards (feks Tough Tec), produceret med en yderskal i højmolokylær plast. Det er fantastisk holdbart, men forholdsvist tungt og forholdvist blødt. Yderst velegnet til mange brugere, som sommerhus board, eller skoleboard, boardet kan virkeligt holde til at blive brugt
 
Komposit boards (feks BIC Performance serien), som er en glas/komposit konstruktion med et tyndt lag plast til beskyttelse mod slag og stød. Det er en teknologi der er let, stift og holdbart. Den mest velegnede teknologi til allround brug af et SUP board.
 
Og endelig Carbon/Glasfiber board (Feks Tracer eller Earth boards) som er en glasfiber/carbon overtrukket kerne. Konkurrence SUP'ere bruger denne teknologi ,fordi den er let og stiv. Men sårbar overfor stød og slag. 
 
Læs mere