Når katten er ude..... 
Mens chefen var på ski, havde vores udsendte "GravelGuy" mulighed for, at kunne teste hans efterladte Gravelcykel fra Cannondale Topstone RX Ultegra med Kingpin dæmpersystem og carbonhjul. 
Lad mig afsløre det med det samme, GravelGuy blev ikke skuffet! 

Cannondale har simpelthen begået en genistreg med den her Topstone. Det er en Gravelcykel som er bygget til at kører stærkt og samtidig være super komfortabel på de længere ture. Der var skepsis, men "den udsendte" blev positivt overrasket over Kingpin dæmpersystemet, som virkelig gør det godt og levere ca. 15-20 mm. fleks til den bagerste del af cyklen. 

Setup: 
GravelGuy højde: 190 cm. 
Vægt: 87 kg. 
Dæktryk: Fordæk 2,6bar/Bagdæk 2,7bar. (målt med digital trykmåler) 
Dæk: WTB Riddler TCS Light, 700 x 37c, tubeless setup. 
Testtur: Ca. 55 km. blandet grus, pløre og landevej. Geargruppen Shimano Ultegra RX 11 speed: 
Shimano levere altid og her er der ingen undtagelser. En vel afbalanceret gearing med en 11-34 kassette bagerste og forreste 46/30 klinger. Og selvfølgelig kombineret med Shimano Ultegra RX bagskifter med den ekstra stærke kobling, som gør at kæden ikke slasker mod kædestaget ved kørsel på ujævne veje. SÅDAN!  


Shimano Ultegra hydrauliske skiverbremser: 
Bremsekraft er super vigtig og her gør Shimano Ultegra bremserne det rigtig fornuftigt og er meget tillidsfulde i deres kontante måde at bremse på. 

Hjulsættet fra Cannondale: 
Cannondales eget HollowGram 22 Carbon hjulsæt med et indvendigt mål på 25 mm. ruller fantastisk, er hamrende stift og levere bare endnu mere fart og stabilitet til cyklen på grusvejene. Hjulsættet er selvfølgelig Tubeless Ready. 

Komforten i cyklen: 
Ved den første kontakt med ujævnt underlag mærker man straks den komfort Cannondale har lovet sine kunder. Kingpin dæmpersystemet levere 15-20 mm. vandring i bagerste del af rammen og i kombination med Cannondales egen Carbon Save sadelpind, behøver man faktisk ikke mere dæmpning. Dog kan man vælge, at skifte de fabriksmonterede 37 mm. graveldæk fra WTB til et max. 700 x 40C eller 650B x 48C dæk, så øger man komforten betragteligt. Så finder du det rigtige dæktryk i forhold til din egen kropsvægt, så bliver en 100 km. tur på grus den fedeste oplevelse. 


Konklusionen er: 
Ingen tvivl om Cannondale har fat i den lange ende, når 
du står i butikken og skal vælge din næste "grusged". Man får, hvis man vælger en Topstone RX, en hurtig, stiv og komfortabel cykel, som skriger efter grus og fart. Hvis man skal finde en enkelt negativ ting ved cyklen er det den manglende dæmpning i den forreste del af cyklen, men vælger man større dækvolume er man godt på vej til mere komfort. 

Hvis du er du blevet lun om dit cykelhjerte og synes godt om den her Topstone RX, så kom forbi butikken og se cyklen live eller evt. skriv på mail info@surf-ski.dk for en testtur. 

Og hvis du allerede er klar på at gå all-in kan du bestille cyklen lige her: https://surf-ski.dk/cannondale-topstone-carbon-297