Solen skinner fra en skyfri himmel og du er klar til en lang dag på ski, men du må desværre indse, at dine skistøvler begrænser dit skiløb. Problemet er velkendt for mange skiløbere, men nu skal det være slut. Med boot fitting optimerer du skiugens altafgørende fodtøj og sikrer dine skistøvler den perfekte pasform, så du og dine fødder får den bedst mulige skioplevelse.

HVAD ER BOOT FITTING I SURF OG SKI ODENSE?
Boot fitting er skistøvler tilpasset fodens anatomi. Dog findes der flere forskellige boot fitting-metoder alt efter pris, niveau og ambitioner. For at få den perfekte pasform arbejdes der med tilpasning af skistøvlens yderskal, inderstøvle samt specialsåler. Alt sammen på baggrund af en fodanalyse, der tager højde for fodens længde, bredde og trædepunkter. Mange moderne skistøvler består i dag af en plastisk yderskal, som kan opvarmes og nedkøles for at tilpasse sig fodens form. Alt efter mærke og model opvarmes yderskallen fra 80 til 120 grader i en speciallavet ovn. Imens arbejdes der med tilpasning af inderstøvle og sål ud fra en fodanalyse. Efter at varmeprocessen er forbi, placeres inderstøvle og sål i yderskallen. Skiløberen sætter efterfølgende fødderne i de lune skistøvler, hvorefter en nedkølingsproces igangsættes.

Efter ca. 20 minutter er støvlen nedkølet og fuldstændigt tilpasset fodens anatomi. Er du som skiløber ikke i besiddelse af ovnklare skistøvler, kan du stadig tilpasse dine støvler til fødderne. En måde, hvorpå du kan opnå bedre komfort og performance, er ved at tilpasse inderstøvlen og/eller få lavet et par personlige specialsåler. Dette kan enten foregå via opvarmning eller skumning, som giver inderstøvlen et optimeret og særdeles komfortabelt fit. Derudover kan du også få formet nye støvlesåler, der på mange måder er en rigtig god idé, da langt de fleste standardsåler er helt flade og en overvejende grund til kolde fødder og ømme tæer efter en dag på pisten. En ældre men stadig velfungerende tilpasningsmetode er blokning af skistøvler. Blokning er særdeles godt, hvis dine skistøvler klemmer grundet knyster eller en høj vrist. Metoden udføres ved specifik opvarmning af skistøvlens plastikskal, der hvor støvlen klemmer. Stort set alle skistøvler kan tåle at blive blokket. I Odense ved vi hvad vi taler om om og vi gør os ekstra umage ved hver eneste kunde der ønsker en skistøvle! 

Bootfitting Odense

FISHER VACUUM FIT
Med Fischers patenterede Vacuum Fit opnår du den ultimative formstøbte skistøvle. Med Fishers nyudviklede teknologi opvarmes skistøvlen til 80 grader i en skistøvleovn, mens der arbejdes med inderstøvle og fodsål. Når skistøvlerne er færdigvarmet tages de ud af ovnen og skiløberen placerer fødderne i støvlerne. Efterfølgende påsættes først Cooling Pads (køleposer) efterfulgt af Compression Pads (vakuumposer), der har til formål at nedkøle samt komprimere støvlen for den perfekte pasform. Hele processen foregår i en Fischer Vacuum-maskine med Two Zone-system, der muliggør, at støvlen kan tilpasses individuelt i forfods- og hælområdet. Fischers Vacuum Fit giver en unik anatomisk tilpasset støvle, som dine fødder vil elske dig for. SALOMON MY CUSTOM SHELL 360° OG MY CUSTOM FIT 3D Salomon har de seneste år udviklet og patenteret My Custom Shell 360° og My Custom Fit 3D. My Custom Shell 360° er tilpasning af skistøvlens yderskal, som opvarmes i en specialbygget støvleovn ved 100 grader. Efter støvlerne har været i ovnen i 10 minutter tages de ud, hvorefter inderstøvlerne og fødderne placeres i Salomonstøvlerne. Skistøvlerne spændes dernæst ind, så den sidder godt til på fødderne. Efter 6 minutter, med fødderne i støvlerne, bliver de nedkølet og yderskallen har taget form efter fødderne. My Custom Fit 3D er tilpasning af skistøvlens inderstøvle. My Custom Fit 3D inderstøvle er lavet i termoformet materiale, som sammen med Salomons Twin Frame-teknologi og overdimensioneret flex-punkt sikrer et præcist og komfortabelt fit. My Custom Fit 3D henvender sig til alle former for skiløb om du vil stå ræs, piste, offpiste eller park.

SIDAS CUSTOM INSOLES OG INJECTED LINERS
En god skisål er alfa og omega for den perfekte støvleoplevelse. Et par tilpassede såler fra fabrikanten Sidas kan afhjælpe sovende tæer, trætte fødder eller andre fodproblemer på skiferien. Sidas Custom Insoles giver dig 100 procent tilpassede skisåler, der former sig efter føddernes anatomi. Støbningen af sålerne foregår via varme- og vakuumteknologi i et specielt fodformningsapparat. Sålerne kan benyttes i alle støvler, sådan at du får den bedst mulige komfort i dine egne skistøvler. Alternativt kan du købe Sidas step-in såler, som er formbare skisåler, der støtter i hælen, svangen og forfoden. En step-in sål kan ligeledes feje de værste støvleproblemer af vejen og fås i flere forskellige varianter alt efter dine fødders former og behov. Et glimrende supplement til skisålerne er Sidas Injected Liner, som er en tynd inderstøvle, der via moderne skumteknologi støbes efter fodens anatomi gennem en skumningsproces. Fødderne placeres i de tynde inderstøvler, hvorefter skummet tilføres, sådan at inderstøvlerne former sig efter føddernes anatomi. Sidas Injected Liners sidder helt tæt om foden, og du vil hurtigt kunne mærke, hvordan selv den mindste bevægelse i skistøvlerne transformeres ned i skienes kanter.

GRATIS FITTING I BUTIKKEN
Lige meget om du køber støvlen på vores Surf-ski.dk eller i butikken er der altid gratis fitting af din skistøvler. Vores fitting består af at måle foden, vurdere behov for special såler, vurdere knyster og gøre ekstra plads til dem mm. I butikken står der special uddannet personale klar til dig der har alle de maskiner og ovne, redskaber til at få din skistøvle til at sidde perfekt. Og bare rolig. Alle de ansatte i butikken ved præcist alt om hvor vigtigt det er med det helt rigtige fit i den helt rigtige skistøvle. Fitting af skistøvler tager normalt en halv times tid. 

I butikken har vi Vacuum Fit maskine, ovne til opvarmning af alle mærkers skistøvler, blokkemaskiner, Sidas Pro station til skumstøvler, Sidas Pro stationer til såler.

PASNINGSGARANTI*
Vi er helt sikre på at finde den rigtige skistøvle til dig. Det vil vi gerne give dig en garanti for. Vi giver dig pasningsgaranti på skistøvler. Hvis du lytter til vores råd, garanterer vi at du får en støvle, der passer. Skulle der mod forventning opstå problemer, så kan du altid komme ind efter skiferien og få støvlen justeret. Kan vi ikke afhjælpe dine problemer, bytter vi støvlen til en anden. På den nye støvle modregner vi 80% af købsprisen på den gamle. 
 
Pasningsgarantien er en ekstra ordinær garanti du får i vores butik, Garantien gælder 12 måneder fra købsdatoen. Garantien kan kun bruges i Surf og Ski Odense, det er ikke muligt at få pengene tilbage på garantien når støvlen er brugt.